ΜΕΛΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ 450g

Μια εξαιρετικά σπάνια ποικιλία μελιού!

Το μέλι λεβάντας έχει μοναδικό έντονο άρωμα, ντελικάτη γεύση & κεχριμπαρένιο χρώμα.


Συλλέγεται από τους ανθισμένους αγρούς του Θεσσαλικού κάμπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες !

18,00€

15,00€

SHARE THIS:

Κεικ Μελιου με Μέλι Λεβάντας από τη Σεφ Ντίνα Νικολάου


Προετοιμασία: 15´

Ψήσιμο: 1 ώρα

Μερίδες: 6

 

 

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα

4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

200 γρ. μέλι λεβάντας, Melira

250 ml χυμό πορτοκάλι

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη

¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλο, σκόνη

Για το γλάσο

180 γρ. μέλι λεβάντας, Melira

25 γρ. βούτυρο

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια (ή δύο μικρές) φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση και την αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρύφαλο.

Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Ρίχνω τη βανίλια, το χυμό πορτοκάλι και το μέλι και χτυπάω για 1-2 λεπτά (το μείγμα θα δείχνει σαν «κομμένο» αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα).

Σταματάω το μίξερ και ρίχνω τα στεγνά υλικά. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζω στη φόρμα (ή στις φορμίτσες). Ψήνω το κέικ για 60 λεπτά.

Αποσύρω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει. Ξεφορμάρω το κέικ σε πιατέλα και ραντίζω με το γλάσο.

Για το γλάσο

Βάζω το μέλι και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Μόλις λιώσει το βούτυρο και ενοποιηθεί με το μέλι αποσύρω από τη φωτιά.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτόν

Περισσότερα