Μέλι Ρίγανης 280g

Το μέλι ρίγανης έχει επιβλητικά χρυσό χρώμα και έντονη γεύση και άρωμα.
Πρόκειται για ένα σπάνιο ένα είδος μελιού που παράγουν οι μέλισσες απο τα άνθη της ρίγανης.
Παράγεται κυρίως κατα την ανθοφορία της ρίγανης, τον Ιούλιο στα νησιά των Κυκλάδων.

15,00€

SHARE THIS:
Φέτα σαγανάκι με σουσάμι και μέλι

 

Η φέτα σαγανάκι είναι ένας παραδοσιακός μεζές που απολαμβάνουμε με δροσερή μπύρα ή ούζο. Προσθέτοντας το σουσάμι και το μέλι φτιάχνουμε ένα μαγικό συνδυασμό γεύσεων!


 Προετοιμασία: 10¢

Τηγάνισμα: 4¢-5¢

Μερίδες: 4

 

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε 2 κομμάτια

100 γρ. σουσάμι

100 γρ. μαυροσούσαμο

4 ασπράδια αυγών

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Eptaechos

Μέλι ρίγανης Melira, για το σερβίρισμα

Φρέσκια ρίγανη

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζω σε ένα μπολ τα ασπράδια και τα χτυπάω με το πηρούνι μέχρι να αφρίσουν. Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

Σκουπίζω τη φέτα με χαρτί κουζίνα και τη βουτάω στα ασπράδια. Πανάρω το ένα κομμάτι φέτας στο λευκό σουσάμι και το άλλο στο μαυροσούσαμο.

Βάζω το πρώτο κομμάτι στο τηγάνι και το τηγανίζω για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζω το πρώτο κομμάτι σε ένα πιάτο και τηγανίζω και το δεύτερο κομμάτι.

Σερβίρω τη φέτα ζεστή ραντίζοντας με μπόλικο μέλι και φρέσκια ρίγανη.

  Mediterranean Taste Award 2020 Award

Mέση διαθρεπτική αξία (ανά 100g)

  • Ενέργεια 320 kcal
  • Λιπαρά, εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 0g
  • Υδατάνθρακες 80g, εκ των οποίων σάκχαρα 70g
  • Πρωτεϊνες 0g
  • Nάτριο 0,005g

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτόν

Περισσότερα